knop nederlands button english
knop nederlands button english

Als je niet kunt doorklikken of de link niet naar het juiste artikel doorverwijst, laat het ons dan weten.
Wij helpen je dan graag verder.

@ease opent nieuwe vestiging in Groningen


Hallo Groningen @ease


Vanaf dinsdag 16 februari 2021 opent @ease Groningen haar deuren. Bij @ease kunnen jongeren tussen 12 en 25 jaar terecht voor hulp als het (l)even niet lekker gaat. Om de drempel om hulp te zoeken te verlagen, kunnen jongeren hier gratis en anoniem binnenlopen voor een gesprek. Jonge vrijwilligers werken samen met professionals uit verschillende lokale organisaties om een luisterend oor te bieden. Lees het volledige nieuwsbericht hier.

In Groningen is @ease opgezet in samenwerking met de Gemeente Groningen, Accare Groningen, het Universitair Centrum Psychiatrie, onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen en Molendrift. Je vindt @ease in het pand van Jimmy's aan de Herestraat 103. Vrijwilliger Milou laat het hier zien!

Elke dinsdag is de vestiging van 15.00 tot 18.00 uur geopend. Een afspraak maken is niet nodig, maar om er zeker van te zijn dat je terecht kan voor een gesprek in de huidige coronatijd, vragen we je vooraf te laten weten dat je langs wilt komen. Dat kan door te bellen of te mailen. Voor meer informatie email naar groningen@ease.nl.


Project ‘Everybody @ease’ gaat van start


Bij @ease bieden jonge vrijwilligers aan andere jongeren en jongvolwassenen een luisterend oor via gesprekken op de locaties. Deze vrijwilligers werken samen met professionals (psychologen, psychiaters, POH-GGZ, etc.) van lokale zorgpartners. Jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen gratis binnenlopen, zonder afspraak en anoniem. Ook via chat kunnen zij bij @ease terecht.

Beter bereiken van jongeren

Veel jongeren en jongvolwassenen lopen nu al binnen bij @ease. Toch is er een groep jongeren die nu nog niet gemakkelijk binnenstapt. Waarom weten we niet precies. Kennen ze @ease niet? Is de drempel te hoog vanwege hun sociale, psychische of maatschappelijke achtergrond? En wat kunnen we doen om het gemakkelijker te maken voor deze jongeren? Daarom starten we met een project om te onderzoeken hoe we mét lokale samenwerkingspartners naar deze jongeren toe kunnen gaan (bijvoorbeeld in hun wijk of bij hun school), met als doel nog drempelverlagender te kunnen werken en zo nog meer jongeren te kunnen bereiken. @ease gaat de huidige @ease-methodiek dus outreachend aanbieden en onderzoeken hoe dit goed aansluit op de behoeften van moeilijk bereikbare jongeren en jongvolwassenen. Dat is ‘Everybody @ease’!

Steun via programma Geestkracht van FNO

‘Everybody @ease’ wordt mogelijk gemaakt met steun van het programma Geestkracht van FNO. Het programma GeestKracht van FNO wil dat elke jongvolwassene (16-35 jaar) zichzelf kan zijn en ook met een psychische kwetsbaarheid krachtig kan (blijven) meedoen in de maatschappij. GeestKracht richt zich op preventie van het ontstaan van psychische problemen, op het beperken van de praktische gevolgen ervan en op het bevorderen van maatschappelijke participatie. FNO werkt aan het vergroten van kansen op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief, omdat een kwetsbare gezondheid een volwaardig leven niet in de weg mag staan.


Rotterdam is @ease


@ease Rotterdam

Dit najaar openen we een vestiging in Rotterdam. Daarom organiseren we een online kick-off bijeenkomst waarin we je graag informeren. Heb jij interesse om met ons mee te denken en te doen in Rotterdam: top! Je bent welkom! Klik hier voor de uitnodiging. Aanmelden graag via Rotterdam@ease.nl.
Coronacrisis veroorzaakt meer eenzaamheid onder jongeren


Bronvermelding: L1, 15-05-2020, auteur Esther Raats.
Je leest het artikel hier.Corona-drukte bij psychische hulplijn jongeren


reportage @ease

Bronvermelding: L1Limburg.nl, 01-05-2020, auteur Maurice de Heus.
Je leest het artikel hier.Naar de psychiater gaan is niet cool


reportage @ease NRC

Bronvermelding: NRC.nl, 15-04-2020, auteur Anne-Martijn van der Kaaden.
Je leest het artikel hier.@ease, een Maastrichtse huiskamer voor jongeren die kampen met problemen


Bronvermelding: De Limburger, 03-06-2019, auteur Merel Visscher.
Foto: Johannes Timmermans.
Je leest het artikel hier.L1 filmde bij @ease in Maastricht.


reportage @ease
Vrijwilliger Charlotte vertelt waarom het zo belangrijk is dat jongeren een plek hebben waar ze hun verhaal kwijtkunnen. "Soms wil je gewoon even praten met iemand die snapt wat je doormaakt. Bij ons kan dat altijd gratis, anoniem en zonder wachtlijst." Kijk de reportage van L1 hier.Scholenproject vo en mbo

@ease is een samenwerking gestart met Diversion en MIND Young. Om psychische problemen bespreekbaar te maken in de klas bieden zij een scholenproject aan voor leerlingen op het vmbo, mbo, havo en vwo:

MIND Young academy
@ease sluit aan bij dit project en biedt nazorg aan de leerlingen.
@ease komt samen met Diversion graag op scholen langs om uitleg te geven, ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Heb je interesse, klik dan hier voor meer informatie en/of aanmelding voor het project.