knop nederlands button english
knop nederlands button english

Nieuwe @ease vestiging in Heerlen


Wij zijn blij dat we, naast onze vestigingen in Amsterdam en Maastricht, nu ook een @ease locatie in Heerlen hebben!

Met ingang van donderdag 23 januari 2020 kunnen jongeren uit Heerlen en omstreken terecht bij @ease in het gebouw van Carbon6 (oude CBS-gebouw) aan de Kloosterweg 1 in Heerlen. We zijn elke donderdag van 15.30 - 18.30 uur geopend voor jongeren die behoefte hebben aan een luisterend oor: altijd gratis, anoniem als ze dat willen en zonder wachtlijst! Bij @ease kun je praten met getrainde vrijwilligers; op de achtergrond is altijd een zorgprofessional en psychiater beschikbaar.

Tijdschrift Nummer 1 besteedde onlangs aandacht aan de nieuwe vestiging van @ease. Je leest het artikel hier.

Deze vestiging van @ease wordt mede mogelijk gemaakt door (financiële) steun en menskracht van o.a. de Gemeente Heerlen, Jens, Carbon6, World of Walas, MET ggz, Mondriaan, Koraal, Maastricht University, MUMC+, Health Foundation Limburg, onze donateurs en onze vrijwilligers. Dank voor jullie betrokkenheid!@ease aanwezig op het International Mental Health Festival


imhf

Dit jaar wordt voor het eerst het International Mental Health Festival georganiseerd. Het festival vindt plaats van 24 t/m 26 september in de steden Liverpool, Amsterdam, London en Maastricht. Het International Mental Health Festival richt zich op het vinden van de juiste zorg, op het juiste moment, met de juiste verzekering. Door middel van films, paneldiscussies, lezingen en workshops willen we bewustwording creëren, stigma tegengaan en een toegankelijke plek creëren om dit thema te ontdekken. Klik hier voor het programma in Maastricht en Amsterdam. @ease is één van de partners van het festival en je kunt onze medewerkers in actie zien op:


JONGE BREIN COLLEGE
24 september | 20.00 uur in Maastricht |
Locatie: Expo Eiffelgebouw

Jonge Brein College besteedt aandacht aan psychische problemen van jongeren. Prof. dr. Bart Rutten en prof. dr. Thérèse van Amelsvoort verzorgen dit college over het jonge puberbrein en de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied.


PSYCHOLOGY UNWRAPPED: STRESS AND THE CITY
25 september | 19.00 uur in Amsterdam |
Locatie: Het Coachhuis Amsterdam West

Er is veel te winnen bij stedelijk onderzoek naar geestelijke gezondheid. Het leven in de stad neemt toe: meer dan 50 procent van de wereldbevolking woont momenteel in stedelijke gebieden, een aandeel dat naar verwachting zal groeien tot 66 procent in 2050. Stedelijke omgevingen worden gekenmerkt door kenmerken die het stadsleven niet alleen economisch aantrekkelijk en opwindend maken, maar ook uitdagender en stressvoller dan landelijke omgevingen.

Lezing door: Dr. Rianne Klaassen, kinder- en jeugdpsychiater en projectleider, @ease Amsterdam
Key-note speaker: Prof. Dr. Reinout Wiers


AVONDOPENSTELLING @EASE
25 september | 19.00 uur in Maastricht |
Locatie: @ease, Bogaardenstraat 35a.

Tijdens een interactieve lezing geven we je meer informatie over @ease en onze eerste bevindingen.L1 filmde bij @ease in Maastricht.


reportage @ease Vrijwilliger Charlotte vertelt waarom het zo belangrijk is dat jongeren een plek hebben waar ze hun verhaal kwijtkunnen. "Soms wil je gewoon even praten met iemand die snapt wat je doormaakt. Bij ons kan dat altijd gratis, anoniem en zonder wachtlijst." Kijk de reportage van L1 hier.Scholenproject vo en mbo

@ease is een samenwerking gestart met Diversion en MIND Young. Om psychische problemen bespreekbaar te maken in de klas bieden zij een scholenproject aan voor leerlingen op het vmbo, mbo, havo en vwo:

MIND Young academy
@ease sluit aan bij dit project en biedt nazorg aan de leerlingen.
@ease komt samen met Diversion graag op scholen langs om uitleg te geven, ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Heb je interesse, klik dan hier voor meer informatie en/of aanmelding voor het project.